Taller de panellets

Aquesta setmana hem fet panellets entre dijous i divendres, hem estat molt enfeinats!

Us convidem a tots a celebrar la Castanyada amb nosaltres el pròxim dimarts dia 31 d’octubre a les 10:30h al Centre Cívic!

A continuació us adjuntem la recepta que hem fet servir, que ens l’ha donat una de les usuaries del programa.

PANELLETS

S’ha de fer la pasta el dia abans. Tenir en compte agafar més ametlla que patata.

Ingredients:

Ametlles. Sucre. 1/2kg patata. Pinyons. Essència avainillada. Ou.

Com ho fem:

Primer de tot, pelem la patata i la bullim (sense sal). Un cop bullida, l’aixafem.

Després piquem l’ametlla amb la picadora ben trinxada. Hi tirem sucre (1/2kg, i si no es vol tant dolç no se n’hi tira tant). Ho barregem tot, tirant-hi també una mica d’essència.

Deixem reposar la massa 10-12 hores a la nevera (un dia per l’altre).

Al dia següent, ho treiem i anem fent les boletes dels panellets, o en comptes d’anar fent boletes, també es pot fer una tira llarga, i anar-la tallant a trossets.

En un plat hi posem els pinyons, i en un altre la clara d’ou (guardar el rovell en un altre plat). Primer suquem la boleta a l’ou, i llavors hi enganxem els pinyons.

Suquem amb un pinzell de cuina, el rovell de l’ou que havíem guardat, i anem untant el panellet.

Preparem una safata per poder anar al forn, i els anem col·locant allà. Un cop plena, ho posem al forn a uns 180 graus, fins que es vegi ros (aproximadament uns cinc-deu minuts).

Mireu quina bona pinta que tenen!

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s